Ecluse 30 de Foolz
Sluis 30 de Foolz

Het begin van het kanaal zou bij Bar-sur-Seine komen te liggen. Het kanaal werd echter van beneden naar boven gebouwd. Het kanaal was voor een gedeelte klaar en bevaarbaar. Grofweg tot in de stad van Troyes wss er scheepvaart mogelijk. Ten zuiden van Troyes is er wel verder gebouwd aan het kanaal, maar het werk werd stil gelegd, en de stukken kanaal, sluizen en bruggen die al klaar waren, liggen nu als stille getuigen in het landschap. Hele stukken van het kanaal zijn weer gedempt.

Bij de sluizen zijn huizen gebouwd. Zo ook deze bij Foolz. De huizen lijken allemaal volgens één ontwerp gebouwd te zijn. Ze zijn kenmerkend slank en vrij hoog.

370 meter vanaf de sluis ligt een brug. De brug van Foolz lag over het kanaal. Op luchtfoto's van 1950-1965 is zichtbaar dat er een kanaal onder de brug doorliep. Het kanaal is gedempt, maar de brug is blijven liggen.

 

Foolz
De brug over het geempte kanaal
Virey sur Bar
Virey sur Bar

De sluis van Virey-sur-Bar is niet zichtbaar, maar de brug bij de sluis wel. Het is goed mogelijk dat de sluismuren wel gebouwd zijn, maar dat later de sluiskolk weer opgevuld is. Aansluitend is wel een stuk kanaal met water zichtbaar. Ook de volgende brug is gebouwd, echter loopt het kanaal tot aan de brug, en ligt het kanaal niet tot onder de brug.

Ecluse de l'Enclos
Brug in Virey-sur-Bar
Voie Pousse
De resten van de sluis bij Voie Pousse
Sainte Claire
Dichtgemetselde boog bij sluis Sainte Claire