Sluis de l'Étang

Het oorspronkelijke kanaal liep langs deze weg naar Les Mantelots, om met de sluis van des Mantelots naar de Loire te schutten. Dan werd de rivier over gestoken naar de sluis van Combles. Hiervoor zijn dijken en een jaagpad door de rivier gelegd. Toch kon de oversteek lastig zijn, zeker als de rivier veel water afvoerde was het een hels karwei om de schepen met man en paard voort te trekken. Er werd ook gebruik gemaakt van handmatig bediende lieren om schepen voort te trekken.

Na de bouw van een nieuw stuk kanaal naar St-Firmin-sur-Loire en de bouw van het wereldberoemde pont canal van Briare werd het kruissen van de rivier veel makkelijker. Men vaart er nu immers gewoon met een kanaalbrug over de rivier heen.

Het 'nieuwe' kanaal loopt parrallel naast het oorspronkelijke.

Om voldoende hoogte te houden om over de rivier te kunnen komen, werd het nieuwe kanaal vanaf l'Étang op niveau gehouden. Het oorspronkelijke kanaal zakt naar het niveau van de rivier, maar het nieuwe kanaal werd op het zelfde niveau gegraven als het kanaalpand naar het zuiden. Door het kanaal op gelijke hoogte te houden, kon bij St-Firmin-sur-Loire met hetzelfde hoogteniveau met een kanaalbrug over de rivier heen gebouwd worden.

Zo bleef de voeding van het nieuwe kanaal gewoon op een natuurlijke manier voor elkaar. Het 'nieuwe' kanaal ligt precies tegen een helling aan. En die helling loopt opvallend van Beaulieu-sur-Loire tot ruim voorbij de kanaalbrug en is nog steeds zichtbaar ten noorden van de kanaalbrug, bij St-Brisson-sur-Loire.

Rivier de Loire bij de sluis des Mantelots