Overslaan en naar de inhoud gaan

Kanaalbrug van Briare

De kanaalbrug van Briare is een kanaalbrug, die het lateraal kanaal van de Loire over de rivier de Loire, en aan de oostkant ook het oorspronkele oude kanaal leidt. De brug is 662 meter lang en sluit aan op het kanaal van Briare. De kanaalbrug is geschikt voor Spitsen, met een diepgang van maximaal 1,80 meter. De brug zelf kan met puntdeuren aan beide kanten, afgesloten worden. Hiermee kan onderhoud plaats vinden aan de brug, maar ook tijdens strenge vorst wordt het water in de kanaalbrug afgelaten. Hiervoor zijn er speciale spuigaten in de brug gebouwd. 

Sluis Combles

De sluis van Combles is één van de twee sluizen van het lareraal kanaal van de Loire, die het mogelijk maakte om de rivier de Loire te kruissen. De sluis is niet meer in gebruik.

Sluis Mantelot

De sluis van Mantelots is één van de twee sluizen van het lareraal kanaal van de Loire, die het mogelijk maakte om de rivier de Loire te kruissen. De sluis is onderdeel van het oorspronkelijke kanaal, en ligt aan de westzijde van de rivier. De sluis is niet meer in gebruik.

Sluis de la Folie

De sluis van la Folie is een van de drie schutsluizen in het oorspronkelijke kanaal van het laterale kanaal langs de rivier de Loire. Het oorspronkelijke kanaal zakte met drie sluizen naar het niveau van de Loire. De sluis is vandaag de dag nog steeds in gebruik voor de jachthaven die bij de sluis van Mantelots in de haven van die sluis is gerealiseerd.

Sluis l'Etang

De sluis Etang is een schutsluis in het oorspronkelijke kanaal van het laterale kanaal langs de rivier de Loire. De sluis is in gebruik voor de jachthaven bij de sluis van Mantelots.