Overslaan en naar de inhoud gaan

Kieldrechtsluis

De Kieldrechtsluis, aanvankelijk de Deurganckdoksluis geheten, is een in 2016 opgeleverde sluis in de Haven van Antwerpen tussen de Schelde en het Waaslandkanaal. Het is, naast de Kallosluis, de tweede sluis waarlangs schepen de dokken op de linkeroever, met name het Doeldok, het Verrebroekdok, het Vrasenedok, het Zuidelijk- en het Noordelijk insteekdok kunnen in- en uitvaren. Het was bij oplevering de grootste sluis in de wereld, een titel die voorheen aan de Berendrechtsluis toebehoorde en daarvoor aan de Zandvlietsluis, beide ook gelegen in de haven van Antwerpen.

Zandvlietsluis

De Zandvlietsluis is een sluis in het uiterste noorden van de haven van Antwerpen. De sluis is genoemd naar het dorp Zandvliet. Ze is 500 meter lang en 57 meter breed en heeft een TAW-diepte van 13,58 meter.

Berendrecht sluis

De Berendrechtsluis is een sluis in Berendrecht in het uiterste noorden van de haven van Antwerpen. Ze vormt samen met de Zandvlietsluis een sluizencomplex tussen de Westerschelde en het Kanaaldok B2.
Twee bruggen overspannen de sluis: de Oudendijkbrug over de sluisdeuren aan de Scheldekant en de Berendrechtbrug over de sluisdeuren aan de havenkant.

Lilobrug

De Lillobrug is een brug in het Antwerpse havengebied van het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo op de rechteroever van de Schelde. De brug loopt over het Kanaaldok, ter hoogte van de Tijsmanstunnel.

Noordkasteel burg

De Noordkasteelbrug is een brug in het Antwerpse havengebied op de rechteroever van de Schelde. De brug bevindt zich waar het Vijfde Havendok overgaat in het Amerikadok, in de buurt van het Noordkasteel, vandaar de naam.

Wilmarsdonks brug

De Wilmarsdonkbrug is een brug in het Antwerpse havengebied op de rechteroever van de Schelde. De brug ligt over het westelijk hoofd van de Verbindingsgeul tussen het Leopolddok en het Albertdok, aan de kant van het Leopolddok.

Oosterweel brug

De Oosterweelbrug is een brug in het Antwerpse havengebied op de rechteroever van de Schelde. De brug ligt over het oostelijk hoofd van de Verbindingsgeul tussen het Leopolddok en het Albertdok, aan de kant van het Albertdok.

Siberiabrug

De Siberiabrug is een brug in het Antwerpse havengebied op de rechteroever van de Schelde. De brug ligt over het noordelijke hoofd van het Suezdok, een klein dok dat het Kattendijkdok met het Amerikadok verbindt.