Overslaan en naar de inhoud gaan
Sluis 10 de Chez le Roi

De Sluis 10 de Chez le Roi is een sluis met nummer 10 M, bij kilometerraai 43.30 van het Canal du Centre F. De sluis ligt in de buurt van de plaats Saint-Julien-sur-Dheune, en gelegen in het departement Saône-et-Loire, gelegen in de regio Bourgondië-Franche-Comté, in Frankrijk. De sluis ligt aan de de kant van de Saône, hier op het kanaal aangeduid als Méditerranée.
In Frankrijk zelf is de sluis bekend als Ecluse 10 M de CHez le Roi. Het object is in het beheer van Voies Navigable de France VNF.

Over het benedenhoofd ligt een brug, en wat lager ligt dan de bovenkant van de kolk. Er zijn onder de brug trappen de kolk op, maar bovenaan staat wel hekwerk en een kabelovergang ligt op de trap. De sluis heeft met de benedendeuren een systeem dat er één deur aangedreven wordt, en een uitgekiende constructie van de aangedreven deur naar de andere deur om deze mee te nemen. Het huis ligt iets verder van de sluis af. De volgende sluis is vanuit de sluis al zichtbaar. Langs de sluis en het kanaal loopt de regionale weg D974.