Overslaan en naar de inhoud gaan
Mayesty of the Seas

De Mayesty of the Seas is een replica van het gelijknamige cruiseschip. François Zanella was een mijnwerker met een droom. In 1993 kreeg François de bouwtekeningen van het origineel, waarna François begon met het uitwerken van zijn model in schaal 1 op 8. Het schip werd door François Zanella gebouwd in Morsbach, op een stuk land wat hij kocht, tegenover zijn eigen huis.

In 1994 begon de bouw van het schip in drie delen. In september van 1995 was de boeg van het schip klaar. Het achterschip is klaar in juni 1997. Het project van François heeft veel bekijks in Morsbach, en ook de media raakt geinteresseerd in het werk van François. Veel bedrijven besluiten om François te helpen. Steun komt in de vorm van materiaal en apparatuur zodat François vooruit kan.

8 januari 1998 ging hij met vervroegd pensoen, zodat François nu meer tijd krijgt om aan zijn schip te bouwen. Nieuwsgierige werfbouwers komen zelfs kijken naar de bouw van de replica, en vier mensen van de werf hielpen François met het lassen van delen van het plafond. Later zouden zij ook helpen met het aan elkaar lassen van de drie delen. In 2000 werden twee schroeven geplaatst en een roerwerk gemaakt. Ook het interieur van het schip werd gebouwd. Na een bouwtijd van 11 jaar werd het schip te water gelaten.

François Zanella overleed in 2015.