Overslaan en naar de inhoud gaan
Tunnel Mauvages

De Tunnel Mauvages is een tunnel bij kilometerraai 91.50 van het Canal de la Marne au Rhin. De tunnel ligt in de buurt van de plaats Mauvages, en gelegen in het departement Meuse, gelegen in de regio Grand Est, in Frankrijk. De tunnel ligt aan de Foug - Mauvages.
In Frankrijk zelf is de tunnel bekend als Souterrain de Mauvages. Het object is in het beheer van Voies Navigable de France VNF.

De tunnel van Mauvages is een scheepvaarttunnel in het Canal de la Marne au Rhin, bij de Franse plaats Mauvages. De tunnel van Mauvages is één van de in totaal 5 tunnels die het kanaal van de Marne naar de Rijn rijk is. Van de vijf is er één, de tunnel van Liverdun, niet meer in gebruik. De tunnel passeert de waterscheiding tussen het Seine en Maasbekken. Met een lengte van 4877 meter is het de tweede scheepvaart tunnel na de langste tunnel in Frankrijk; Riqueval. Er is nog één langere scheepvaart tunnel in Frankrijk, namelijk de tunnel van Rove in de buurt van Marseille. Met een lengte van 7120 meter èn geschikt voor grote schepen tot 1500 ton, de langste scheepvaart tunnel van Frankrijk. Echter die tunnel is gedeeltelijk ingestort, en is voor alle scheepvaart gesloten.